Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juli 2012

Geen chemische onkruidbestrijding

OEGSTGEEST – De gemeente mag geen chemische middelen meer gebruiken voor de bestrijding van onkruid. Deze motie van PrO werd door de gemeenteraad aangenomen. Het college van burgemeester en wethouders had voorgesteld om op korte termijn over te gaan op chemische onkruidbestrijding. Dit zou kostenbesparingen kunnen opleren.

Dit voorstel was echter tegen de zin van PrO en gemeenteraadslid Kruidhof liet weten: ‘Chemische onkruidbestrijding is schadelijk voor mens en dier. Het vormt een concrete bedreiging voor de productie van drinkwater uit oppervlaktewater.’ De meerderheid van de raad was het met deze stelling eens. Daarom zal de gemeente, ondanks de hogere kosten, door moeten gaan met het niet-chemisch bestrijden van het onkruid.