Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juli 2012

Groenonderhoud meer dan bladblazen

LISSE – ‘Geef meer geld uit om de achterstand in het groenonderhoud in te halen.’ Deze oproep van inspreker Wim Grimmen, medeoprichter van de Heemtuin, werd echter niet gevolgd door de politiek. Grimmen sprak in tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 5 juli.

Grimmen stelde dat de achterstand in het groenonderhoud groter is dan de door het college aangegeven anderhalf miljoen euro. Het college gaat ervan uit dat negen jaar lang 170.000 euro nodig is om die achterstand in te halen. De inspreker wilde de vaart erin zetten. ‘Openbaar groen is een van de weinige zaken die alle inwoners ten goede komt. Groen geeft zuurstof, werkt geluiddempend, brengt sfeer in de wijken en werkt positief op de psyche van de mens. Het getuigt van wijsheid en respect voor de inwoners van Lisse om de bedragen in de kadernota te verhogen om de achterstand in minder dan negen jaar in te halen. Groenonderhoud vraagt meer dan heesters snoeien met een maaibalk of blad blazen met een energieverslindende bladblazer.’ Zijn pleidooi was echter tegen dove oren gericht.