Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juli 2012

‘Herontwikkeling Sportlaangebied is mijlpaal’


LISSE – De gemeente en ABC Vastgoed Groep BV hebben definitief besloten om samen te werken voor de herontwikkeling van het Sportlaangebied Lisse. Bij dit ‘grootste project uit de geschiedenis van Lisse’ zijn ook Woonstichting Stek en de ondernemingen Pelikaan Bouwbedrijven BV en VORM Bouw BV betrokken. Dinsdag 4 juli werden de handtekeningen gezet onder de contracten ‘Herontwikkeling Sportlaangebied’, een project dat een waarde zal hebben van meer dan 100 miljoen euro.

Bas Brekelmans (VVD) is ‘een gelukkig wethouder’. Hij legt uit waarom: ‘In deze tijd gaan bouwplannen alleen nog maar de ijskast in. Wij zeggen definitief ‘Ja’ om deze reis aan te gaan.’ Stek is met name bij dit project betrokken voor de circa 122 nieuwe sociale woningen, die in de plaats komen van de bestaande Van Speykflats. Ook worden ongeveer 200 nieuwe marktwoningen gebouwd. Er wordt pas begonnen met de sloop van (een deel van) de Van Speykflats op het moment dat elders 49 nieuwe sociale woningen gerealiseerd zijn.

Marcel Loosen, directeur van ABC Vastgoed Groep BV, stelde: ‘Na een jaar onderhandelen zijn we blij dat we ons planconcept overeind hebben gehouden. Het sportcomplex wordt wat vriendelijker en groener gemaakt voor de buurt. Daarnaast werken we samen met goede partijen; VORM helpt ons als risicodragende partij. Dat is ook de reden waarom voor het bouwgedeelte Plegt Vos Bouwgroep BV door VORM is vervangen. Je hebt namelijk van alle partijen financiële commitment nodig.’

Hans Meurs, directeur VORM Bouw BV, stelde dat zijn bedrijf ‘financieel heel gezond’ is. ‘Over een aantal jaren zien we de eerste delen van dit bouwproject gerealiseerd en het project is voltooid in 2018, met een uitloop van twee jaar’. Het eerste deel dat van het Sportlaangebied wordt gerealiseerd, is het sportcomplex. Hiermee wordt begin 2013 gestart. Nadat dit gebouw voltooid is (naar verwachting eind 2014), worden de bestaande sportfaciliteiten gesloopt en ontstaat er ruimte voor de woningbouw.

Overigens is nu al zeker dat de door vele lokale politici verfoeide busbaan dwars door het project komt te lopen. Dit zorgt ervoor dat minder huizen gebouwd kunnen worden; de gemeente is met de provincie in overleg om een zo hoog mogelijke schadevergoeding te kunnen incasseren. Brekelmans: ‘In juli wordt gesproken over de locatie waar de busbaan komt en hoeveel compensatie hiervoor moet worden betaald.’

Foto, vlnr: Hans Meurs (VORM), Hans Al (Stek), wethouder Bas Brekelmans, Marcel Loosen (ABC), Patrick Schlick (ABC).