Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juli 2012

Kadernota aangenomen

LISSE – De coalitiepartijen kiezen ervoor om de resterende wensen uit het coalitieprogramma alsnog in de komende twee jaren uit te voeren. Dat was de inzet van VVD, Nieuw Lisse en D66. Ze spraken deze wens uit tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 5 juli.

VVD fractievoorzitter Marianne Entrop: ‘Pas dit najaar is duidelijk hoeveel financiële ruimte we hebben. We blijven streven naar het volledig uitvoeren van het coalitieprogramma, maar wel op een financieel verantwoorde wijze.’ De prioriteiten die de drie partijen aangaven om gerealiseerd te worden zijn: de uitvoering van het groenbeheerplan, parkeren in de wijken en het uitvoeren van de regionale educatieve agenda.

CDA fractievoorzitter Joke Vermeulen liet weten: ‘We weten niet waar we aan toe zijn en daarom is het belangrijk geen geld uit te geven, waar dat niet nodig is. Onze gemeente is financieel nog gezond, maar dat willen we graag zo houden. De inwoners zitten ook niet te wachten op luxe, zoals de sfeerbeelden in het dorp.’ SGP/ChristenUnie fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis stelde: ‘De signalen staan op rood en op onveilig. Wij kiezen voor een beleid dat gericht is op het welzijn en woongenot van onze inwoners. De passantenhaven, sfeerbeelden en de doorsteek van de N208 naar de Keukenhof zijn veel te dure kroonjuwelen. Wat hebben we aan een bruisend Lisse met sportevenementen en sfeerbeelden als we geen geld hebben voor de parkeerproblematiek in de wijken?’

PvdA fractievoorzitter Dolf Kistemaker: Vorig jaar werd het college gefeliciteerd met een sluitende begroting. Deze kadernota maakt duidelijk dat het optimisme voorbarig was. De bezuinigingen zullen minder pijnloos zijn. Zoek de bezuinigingen waar die onze zwakste inwoners het minst raken.’