Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2012

Komst dorpsbus aan zijden draadje

OEGSTGEEST – De vraag of er een dorpsbus moet komen, blijft de politiek in de klem houden. Vorige maand staakten de stemmen al op 9 – 9 en tijdens de gemeenteraadsvergadering waagde fractievoorzitter Den Boer (CDA) een nieuwe poging om de dorpsbus te realiseren.

Hij stelde: ‘We maken ons zorgen over de vermindering van de kwaliteit van het openbaar vervoer door de komst van de Rijn Gouwe Lijn (RGL). We willen het openbaar vervoer in Oegstgeest verbeteren met kleine dorpsbussen die op een efficiënte manier het vervoer kunnen regelen. We roepen de wethouder op om een fijnmazig netwerk van minibusjes te realiseren. Maak dit afhankelijk van de komst van de RGL; nu is het lastig om van de ene naar de andere kant van het dorp te komen met het openbaar vervoer.

Wethouder Mackay liet weten dat wat hem betreft de motie overbodig was: ‘Er zijn nieuwe ontwikkelingen vanuit de Leidse en Katwijkse gemeenteraad en we hebben al gesprekken lopen over deze ontwikkelingen.’ Het CDA bracht de motie samen met PrO toch in stemming, maar opnieuw faalde de poging. De stemmen staakten weer met 9 – 9. Dinsdag 5 juli wordt de motie opnieuw in stemming gebracht. De vraag is of dan bij een mondelinge stemming een van de leden van VVD of LO voor de motie durven te stemmen.