Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 juli 2012

Ondernemers worden politici

LISSE – Ruim 750 ondernemers uit heel Europa gaan naar Brussel om daar te praten met Europarlementariërs. Directeur Ed Takken van Hoes Installatiebedrijven BV is één van slechts 26 ondernemers uit het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) die namens Nederland afgevaardigd worden. De deelnemers mogen op 18 oktober een dag lang ervaren hoe het is om Europarlementariër te zijn.

Die dag wordt het gezelschap welkom geheten door Demetris Christofias, president van Cyprus; het land dat momenteel het voorzitterschap van de Europese Unie onder haar hoede heeft. Ook andere internationaal bekende politici zoals Herman van Rompuy, president van de Europese Raad, en Jose Manuel Barroso, president van de Europese Commissie geven dan acte de présence.

Tijdens drie bijeenkomsten discussiëren de ondernemers met Europese volksvertegenwoordigers zoals Neelie Kroes over zaken als werkgelegenheid, groei en concurrentievermogen. Op deze manier ervaren de beleidsmakers in Brussel hoe ondernemers aankijken tegen Europa. Het evenement duurt vier uur en wordt afgesloten met een bijna drie uur durende cocktailreceptie.