Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2012

Scheve toren van Lisse onthuld


LISSE – Het kunstwerk ‘Growing up’, dat sinds kort voor het gemeentehuis staat, werd vrijdag 6 juli onthuld. De ceremonie werd gedaan door wethouder Adri de Roon (D66), kunstenaar Paul van Osch, Carla Kappelhof van de commissie Kunstaankopen en de 8-jarige Timo van Berge Henegouwen.

Timo was samen met klasgenoot Tim (inmiddels verhuisd) twee van de tientallen leerlingen van de Klarinet, die enkele jaren geleden samen met kinderen van de Beekbrugschool en de St. Josephschool, tekeningen maakten. Die tekening zou het toekomstige kunstwerk moeten uitbeelden. Timo had een vulkaan getekend. Hij bekeek het eindresultaat en liet weten: ‘Ik ben blij dat mijn idee hier nu staat, al had ik liever gehad dat er een fontein uit zou spuiten.’

De Roon was vol lof over het kunstwerk dat zo’n 75.000 euro heeft gekost. ‘Het is een markant kunstwerk en je kunt er op zitten. De meningen over dit werk zijn verdeeld en de mensen zijn er uitgesproken over. Dat is niet erg, want alleen een geslaagd kunstwerk maakt de tongen los.’ In Lisse is het een traditie dat ieder kunstwerk een eigen bijnaam krijgt. De wethouder zou geen voorstander zijn van ‘big Dick: ‘Ik hoop dat de toekomstige bijnaam enig recht doet aan dit werk en niet enkel platte fantasie is.’

Terwijl de aanwezigen kijken naar het kunstwerk terwijl de ballonnen worden losgelaten, gaan onwillekeurig de hoofden licht opzij. Het zal toch niet? Het kunstwerk lijkt licht opzij te hellen. Zal de naam dan toch de scheve toren van Lisse worden?