Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juli 2012

Succes voor oppositie

LISSE – Waar vrijwel alle amendementen van de oppositie sneuvelden door de tegenstemmen van de coalitie, behaalde de PvdA toch een kleine overwinning. Het pleidooi voor een betere samenhang tussen het onderwijs en de zorg voor kinderen en jongeren met (potentiële) problemen in het onderwijs kreeg niet alleen steun van de andere oppositiepartijen, maar ook van coalitiepartijen D66 en VVD. Dit onderwerp wordt voortaan aangemerkt als ‘politieke prioriteit’.

Gemeenteraadslid Bert Verdoes (PvdA) stelde: ‘Passend onderwijs en het vormgeven van de voorzieningen voor begeleiding van deze doelgroep is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van schoolbesturen en gemeenten. De zorg in en om school moet tijdig en adequaat ingezet worden, zodat elk kind de kans heeft op een succesvolle schoolloopbaan.’ Na een korte discussie tussen de verschillende politieke partijen liet fractievoorzitter Marianne Entrop weten: ‘De oppositie heeft ons overtuigd op inhoud.’

De Regionaal Educatieve Agenda (REA) wil zorgen voor: voorzieningen voor risicoleerlingen, schakelvoorzieningen voor anderstalige leerlingen, samenhang tussen jeugdmaatschappelijk werk, zorgadviesteams, zorg in en om school en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).