Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2012

Twijfels over leerlingencijfers

OEGSTGEEST – Scherpe kritiek van fractievoorzitter Van den Ouweelen (Lokaal) over het opnieuw vaststellen van een plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs. Voor de algemeen bijzondere school in Nieuw-Rhijngeest (Het Dok) worden voorspellingen gedaan, dat in die nog lang niet voltooide nieuwbouwwijk in 2013 al 319 leerlingen naar de nieuwe school gaan.

Van den Ouweelen vond dat die 319 verwachte leerlingen getuigde van ‘een beperkt realiteitsgehalte. Wat zijn de financiële risico’s als we die 319 leerlingen niet halen?’ Wethouder Van Oortmerssen liet weten dat er geen financiële risico’s zijn. ‘Ik heb geen redenen om te twijfelen aan de prognoses. Op het moment dat we het aantal leerlingen niet halen, is de consequentie dat Nieuw-Rhijngeest niet zo loopt als we dachten. Het multi-inzetbare gebouw zal dan anders ingevuld worden. Maar er is geen reden om andere doemscenario’s te bedenken. We hebben ingezet op een gebouw waar de school in groeit.’