Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 augustus 2012

Rommeltjes bij Salemkerk


LISSE – De plannen voor de verbouwing van het entreegebouw van de Salemkerk zijn afgekeurd door de Monumentencommissie. De leden hadden donderdag 2 augustus weinig lof voor de ideeën om de toegang te verfraaien en oordeelden dat er ‘een hele verzameling met allemaal rommeltjes’ zou komen.

Commissielid Anton de Gruyl oordeelde: ‘De materialen en vormgeving passen niet bij het monument. Voorzitter Suzanne Herben voegde hier aan toe: ‘Het gaat om de uitstraling. De aanbouw heeft geen hoge monumentale waarde, maar maakt wel onderdeel uit van het monument. Donker geverfd hout voor een entree van een kerk past niet. Enkele glazen doorgangen zou beter zijn.’

Het plan werd afgekeurd. De commissie adviseert dat twee gevels van het entreegebouw in tact gelaten moeten worden. Wel zijn er verandermogelijkheden om een berging voor bijvoorbeeld fietsen en scootmobielen te realiseren.