Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 augustus 2012

Schatgraven als hobby


STREEK – Een stille revolutie maakt zich meester van de regio. In ieder dorp liggen een of meerdere schatten: doosjes, rolletjes en pipetjes met inhoud. Deze schatten zijn alleen te vinden via het gps-systeem. Met een mobieltje struinen ‘schatgravers’ iedere dag en ieder weekend de dorpen af om hun naam in nog weer een nieuw boekje te kunnen zetten.

Enkele van de schatten liggen bijvoorbeeld in het Voorhoutse Overbosch en bij ’t Soldaatje in datzelfde dorp. De heer en mevrouw Kleverlaan zoeken zaterdag 21 juli intensief in het gras vlak bij de ingang van het Atlantikwall. Hun mobieltje gaf aan dat de schat op 50 centimeter afstand zou moeten liggen. Helaas; noch links noch rechts was een doosje te vinden. Tot de echtgenoot besloot om op een iets andere plek te zoeken: bingo! Daar kwam het kleinood te voorschijn en vol trots kon het echtpaar hun naam bijschrijven in het boekje. Er staan al tientallen namen in.

‘We hebben de afgelopen tweeënhalve maand in totaal al 35 schatten gevonden; vandaag al drie’, vertelt ze met een lach. Haar man: ‘De eerste keer dat je hieraan meedoet denk je: “Wat aardig”. Maar het wordt steeds leuker.’ Het is tijd om te gaan, concludeert het echtpaar: ‘Op naar de volgende!’ Voor meer informatie: www.geocaching.com.