Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 augustus 2012

Sociale woningbouw aan Van Ostadestraat


LISSE – Het college van burgemeester en wethouders stemt in met een verzoek om 36 sociale huurappartementen te bouwen aan de Van Ostadestraat 1. Dit is de voormalige ROC-locatie. Het gebouw wordt opgezet door woningbouwcorporatie Stek, zo werd dinsdag 17 juli bekend gemaakt.

Uit onderzoek is gebleken dat de locatie geschikt is voor een appartementengebouw van drie tot vier bouwlagen hoog. In de wijk zijn namelijk meer appartementengebouwen van vier tot zes bouwlagen hoog. Bovendien heeft volgens het stedenbouwkundig bureau Sab de locatie ‘van oudsher een afwijkend bebouwingskarakter, ligt het gebied op een bijzondere positie in de wijk en maken de brede straatprofielen en hoeveelheid groen een appartementengebouw goed mogelijk’.

Het gebouw wordt uiteindelijk drie lagen (maximale bouwhoogte tien meter) hoog, waarbij de bovenste laag terugliggend van de gevel geplaatst moet worden. Maar aan de oostkant mag het gebouw vier lagen hoog worden, met ook de bovenste laag die ten opzichte van de gevel naar achteren geplaatst wordt. Daar ligt het gebouw namelijk verder weg van de bestaande woningen. Bij dit deel van het pand wordt de maximale bouwhoogte dertien meter.

Vijf bomen worden gekapt om de bouw mogelijk te maken. Maar alle bomen aan de kant van de Jozef Israelstraat en de Van Ostadestraat blijven behouden. De toekomstige bewoners kunnen hun auto’s, motors en bromfietsen deels parkeren onder het appartementencomplex en deels op het parkeerterrein waar ook de Boulodrome parkeert.