Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 augustus 2012

Verlichting voor monumenteneigenaren

LISSE – Eigenaren van een monument hoeven maar eens per vier jaar een controle van de Inspectie uit te laten voeren. Als het inspectierapport aangeeft dat er onderhoud moet worden uitgevoerd, krijgen de mensen hier geld voor van de gemeente. Dit plan wil wethouder Adri de Roon (D66) verder uitwerken om vervolgens voor te stellen aan de gemeenteraad.

De in 2008 ingevoerde subsidiemethode voor gemeentelijke monumenten moet bijgeschaafd worden. In de praktijk blijken er namelijk knelpunten te zijn voor de eigenaren. Ook wordt geklaagd over het verplichte lidmaatschap van ‘Monumentenwacht Zuid-Holland’. Dat lidmaatschap blijft vooralsnog gewoon bestaan.