Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2012

Gemeentehuis hapt stof

OEGSTGEEST – Het wil niet vlotten met de verhuur van de vrijgevallen kantoorruimte in het gemeentehuis. Doordat personeel is verhuist naar de nieuwe locatie van het samenwerkingsverband Servicepunt71, staan verschillende kantoorgedeeltes in het gemeentehuis stof te happen. De gemeente is driftig op zoek naar huurders, maar kan de kantoorruimtes aan de straatstenen niet kwijt. Dit blijkt uit de programmabegroting 2013 – 2016.

In dat stuk staat onder meer geschreven: ‘We hebben globaal onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de vrijgekomen ruimte te exploiteren. Het zal de gemeenteraad niet verbazen dat de resultaten hiervan niet hoopgevend zijn. Op dit moment is er geen enkele vraag naar kantoorruimte in de markt. Temeer niet, wanneer geen of onvoldoende parkeergelegenheid aanwezig is.’ De gemeente heeft de hoop opgegeven dat het mogelijk is om een hele verdieping te verhuren.

Een andere geldbesparende oplossing zou kunnen zijn het verkopen van het historische gemeentehuis. De boekwaarde van dit pand is circa 5 miljoen euro, maar het is de vraag of die waarde bij verkoop wordt gehaald. Ook andere (gemeentelijke) panden hebben met leegstand te maken. Als voorbeeld worden het Carpgebouw genoemd, dat vanaf 1 januari 2013 als windvanger gebruikt wordt. Ieder jaar dat hier geen huurder in zit, kost de gemeente 42.500 euro. Ook Rivierduinen kampt met een ‘belangrijk overschot aan kantoorruimte’, zo stelt de programmabegroting.