Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2012

Lasten inwoners stijgen met 14,3%

OEGSTGEEST – Het is wethouder Eric Mackay gelukt om de gemeentelijke programmabegroting sluitend te houden, maar ook is duidelijk wie onder meer voor de kosten opdraaien. Door het verhogen van verschillende belastingen en tarieven stijgen de kosten voor de inwoners met maar liefst 14,3%.

Het college laat weten dat de tarieven ‘kostendekkend’ moeten worden. Daarom stijgt de rioolheffing met maar liefst 29,5%. Ook de afvalstoffenheffing gaat volgend jaar met 4,7% omhoog. De OZB, die zeven jaar lang gevrijwaard bleef van een verhoging, stijgt in 2013 met 5%. Door al deze lastenverzwaringen moet het gemiddelde huishouden volgend jaar 14,3% extra aan belastingen betalen. Daarnaast worden ook andere leges verhoogd, met als uitschieter de bouwleges: die stijgen met maar liefst 15%.