Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2012

Open dag Uitvaart Zorgcentrum Leiden groot succes


Lange Mare 69, 2312 GR Leiden, T: 071 513 6949

LEIDEN – Het vernieuwde Uitvaart Zorgcentrum Leiden werd zaterdag 20 oktober tijdens de open dag druk bezocht. Het was een komen en gaan van mensen die graag wilden weten hoe het bedrijf haar dienstverlening verzorgt en wie de gezichten zijn achter Uitvaart Zorgcentrum Leiden.

Voor de deur stond een klassieke rouwkoets als blikvanger en binnen werden de bezoekers met warme glimlachen ontvangen door locatiemanager Pim Goedhart en zijn staf. Vol trots toonden de medewerkers de luxe ontvangsthal en de sfeervolle rouwkamer waar de bezoekers een waar ‘huiskamergevoel’ kregen.

De gasten waren bijzonder te spreken over de mogelijkheid om tijdens een uitvaartplechtigheid digitale filmpjes of foto’s te tonen op een groot televisiescherm. Juist door dit hulpmiddel kan een overledene voor zijn heengaan nog enkele wensen of berichten achterlaten voor de nabestaanden. Maar ook bij een onverwacht voortijdig afscheid brengen de foto’s en filmpjes dierbare herinneringen boven, die ervoor zorgen dat de aanwezigen verbonden worden in hun verdriet, maar ook blijdschap ervaren over de goede tijden van weleer.

Goedhart is al sinds 1980 werkzaam als uitvaartverzorger en is onlangs aangetrokken als locatiemanager. Hij laat weten erg blij te zijn met de belangstelling: ‘Het is uniek dat een uitvaartcentrum midden tussen de winkels staat. De mensen hebben hier kunnen rondkijken en de sfeer van het uitvaartcentrum kunnen proeven. Ook hebben we veel vragen kunnen beantwoorden.’ Voor mensen die (nog) niet naar Uitvaart Zorgcentrum Leiden zijn geweest, tipt Goedhart: ‘Denk goed na over wat je wilt na je overlijden. Als jij je altijd prettig voelde in een T-shirt, moet je niet in een pak begraven worden.’ Juist door de informatieve gesprekken voorafgaand aan een plechtigheid weten Goedhart en zijn kundige team de juiste ceremonie te realiseren.

Voor meer informatie: W: www.uzleiden.nl.