Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2012

1.000 Handtekeningen voor raadgevend referendum

NOORDWIJK – Een aantal inwoners heeft het vertrouwen in de politiek helemaal verloren, waar het gaat om de besluitvorming over de Twin Towers van Hotels van Oranje. Zij hebben een ‘raadgevend referendumverzoek’ in gang gezet en willen dat de Noordwijkers zelf bepalen of de twee appartementengebouwen, die twee keer zo hoog zijn als de vuurtoren ook gewenst zijn.

Mede-initiatiefnemer Harry Admiraal stelt: ‘Onze insteek is dat alles, wat als een grote verruiming van bestaande en afgesproken kaders kan worden gezien, aan de kiezer moet worden voorgelegd. En op een duidelijke manier, met eerlijke plaatjes van mogelijke bouwmassa’s. We zien overal in Noordwijk dat ontwikkelaars groter willen bouwen, en als de gewone burger iets wil dan mag dat vaak niet. Die ongelijke behandeling, en niet-transparante besluitvorming, dat pikken de mensen niet meer.

De groep ‘bezorgde Noordwijkers’ wil voorkomen dat de gemeenteraad op woensdag 28 november ‘overhaast een ingrijpend besluit’ neemt. Ze zullen zich de komende tijd profileren als het platform ‘Ons Noordwijk’. Ze vragen de steun van de inwoners voor het raadgevend referendum.. Binnen enkele dagen zijn al 1.000 handtekeningen opgehaald; ‘ruim voldoende voor het laten organiseren van een raadgevend referendum’, aldus Admiraal. Deze handtekeningen worden dinsdag 20 november overhandigd aan de burgemeester. Mede-indienster Carry Cramer stelt: ‘Massale bouw langs de boulevard ligt gevoelig in Noordwijk. De huidige plannen van Hotels van Oranje zijn gericht op het realiseren van grote appartementen, waarvan helemaal niet duidelijk is wat de Noordwijkse bevolking eraan heeft. Wij zien dit als een soort overval. Voor ingrijpende besluiten moet ruim de tijd worden genomen, crisis of geen crisis.’