Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2012

Bezuiniging op hulp bij het huishouden

LISSE – De nieuwe basistarieven voor de hulp bij het huishouden zijn vastgesteld. Voortaan krijgt iedere klant de goedkoopste aanbieder toebedeeld. Maar dat wil niet zeggen dat de gemeenten alleen maar gaan voor de goedkoopste prijsvechters, zo liet wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 13 november weten.

Tot nu toe was het gangbare tarief voor de uitvoering van hulp bij het huishouden 17 euro per uur. De wethouder stelde: ‘We willen geen prijsvechters en gaan ook voor kwaliteit. Daarom voeren we basistarieven in.’ De mogelijkheid om gebruik te maken van de hulp bij het huishouden, wordt de komende jaren echter ernstig beperkt. De Roon: ‘Minder mensen mogen gebruik maken van deze dienstverlening. Dit heeft onder meer te maken met de beperking van de gelden van de rijksoverheid. Deze zal nog maar 25% van het budget verstrekken. Daardoor zal vanaf 2014 bij een aantal mensen de hulp bij het huishouden waarschijnlijk een einde krijgen.’