Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2012

Bloemenshop Hogenboom

Bevrijdingsplein 1a, 2321 BV Leiden, T: 071 572 0059

LEIDEN – Het is groot feest bij Bloemenshop Hogenboom, want dit familiebedrijf viert deze maand haar 25-jarig bestaan. Wat ooit begon als een kleine kiosk, is nu een volwaardige bloemenzaak geworden, met een compleet assortiment aan bloemen en planten van dagverse kwaliteit.

De liefde voor het vak is Cynthia van der Nagel, samen met haar man Henk mede-eigenaar, met de paplepel ingegoten, zo vertelt ze lachend. ‘Niet alleen hebben we een heel groot assortiment bloemen en planten, ook combineren we de soorten en bieden goede prijzen. Zo hebben we buiten het hoofdassortiment bloemen een ruim assortiment met seizoensgebonden bloemen in verschillende prijsklassen.’ Bloemenshop Hogenboom koopt haar producten altijd bij de veilingen in Rijnsburg en Bleiswijk.

Maar hierop maakt de winkel ieder jaar één uitzondering: de kerstbomen worden geïmporteerd uit het Duitse Sauerland. Iedere boom is enkele maanden geleden persoonlijk uitgezocht door Cynthia en Henk. De verkoop van de kerstbomen begint op donderdag 6 december en gebeurt op het terrein net naast Bloemenshop Hogenboom. En er is goed nieuws voor de koopjesjagers: De Nordmann bomen zijn goedkoper dan vorig jaar! Ook de kerstbomen zijn er in alle soorten en maten, in potten en afgezaagd. ‘We hebben al blauwsparren in pot vanaf 12,50.’

Cynthia tipt: ‘We hebben nu al een speciale actie en bieden zowel kerststukjes als kerstkransen aan vanaf vijf euro. Een gezellige feestmaand hoeft helemaal niet duur te zijn.’ Bloemenshop Hogenboom levert ook tafelstukjes aan bedrijven, restaurants en verzorgingstehuizen. En wie op zoek is naar een fraai rouwarrangement of een mooi bruidsboeket is ook bij deze bloemenzaak op het juiste adres. De mensen kunnen kiezen uit onze showmap met zelf gemaakte rouwarrangementen. Dan zorgen wij ervoor dat het arrangement dagvers wordt afgeleverd in de vorm en kleuren die de klant wenst. Wij maken ook zelf de rouwlinten voor de laatste groet en bezorgen door heel Nederland het boeket of plantenbak die u bij ons persoonlijk uitzoekt.’