Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2012

Kwart miljoen voor speakerset

LEIDEN – Een speakersysteem van 250.000 euro is niet voor iedereen weg gelegd, maar voor de ware audiofiel beschikt Overgaauw nu over het summum op audiogebied. Donderdag 15 november presenteerde het bedrijf de KEF Muon; ‘wellicht de meest bijzondere luidspreker ooit’. Wie de Muon wil hebben, moet snel zijn; er zijn wereldwijd nog maar vijf exemplaren te koop.

Op audiogebied is de Muon de Testarossa onder de Ferrari’s. In de Muon zijn alle kwaliteiten van KEF vertegenwoordigd; de ontwikkelingsafdeling heeft ‘carte blanche’ gehad om het meest ultieme luidsprekersysteem te ontwikkelen. Zo is het design overduidelijk geïnspireerd door het silhouet van een mooie vrouw. Ook de geluidskwaliteit is optimaal, informeert KEF-sales manager Joost van den Bosch. ‘Het systeem weegt 160 kilogram en iedere luidspreker heeft een apart kabinet. Er is maar één beperkende factor en dat is de akoestiek.’

Overgaauw is de enige winkel in Leiden en de wijde omtrek, waar KEF-producten verkocht mogen worden. En als enige zaak in Nederland wordt de Muon hier getoond en verkocht. Fokke Rietkerk, mede-eigenaar van Overgaauw, is trots op het nieuwe systeem: ‘Dit is het vlaggenschip; heel veel kenmerken van dit systeem zijn terug te vinden in de andere producten van hetzelfde merk.’ De luidsprekers kosten 160.000 euro per set, maar dan ben je er als rechtgeaarde muziekliefhebber nog niet, informeert Rietkerk. ‘Voor het optimale geluid heb je per speaker twee monoblokken, een hoogwaardige cd-speler en een voorversterker nodig. Dat kost circa 50.000 euro. De bijpassende kabels voor de luidsprekers bedragen 20.000 euro en hetzelfde bedrag wordt neergelegd voor de kabels die de apparatuur onderling verbindt. En met een netfilter van 3.000 euro en een atoomklok maak je het helemaal af.

Rietkerk is trots op deze nieuwe aanvulling van zijn productenlijn: ‘We hebben de potentiële klanten uitgenodigd die het kunnen betalen en die klaar zijn voor dit systeem. De hele installatie hoeft niet in één keer gekocht te worden, tipt hij: ‘Veel van onze audiofiele klanten kopen dit soort producten juist in delen.’

Voor meer informatie: Breestraat 146 – 148 te Leiden. W: www.overgaauw.com.