Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2012

Sportcomplex mag er komen

LISSE – De bewoners van de Waterman en Boogschutter hebben hun bezwaren laten vallen tegen de komst van het nieuwe sportcomplex aan de Sportlaan. Door het aanbrengen van enkele wijzigingen in het gebouw, zijn de bewoners nu zo tevreden, dat bijna niets de komst van de nieuwe sportfaciliteiten nog in de weg staat. Al zou een individuele omwonende nog altijd (tijdelijk) roet in het proces kunnen gooien.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet dinsdag 13 november weten, dat het succes ook te danken is aan de ‘flexibele houding’ van VORM Bouw, Pelikaan en ABC Vastgoed. ‘Zij realiseren duurdere oplossingen binnen het bestaande budget.’ Zo zijn op verzoek van de bewoners alle installaties binnen het gebouw gebracht, komen er geen ventilatieopeningen aan de bewonerskant en via het dak van de parkeergarage wordt een mechanische ventilatie gerealiseerd. Bovendien is de afstand van het gebouw tot de woningen vergroot.

Het sportcomplex kan op twee manieren uitgevoerd worden; met en zonder een aanbouw waar commerciële bedrijven zich kunnen vestigen. Of die ‘commerciële aanbouw’ er ook komt, hangt in feite af van de medewerking van het Fioretticollege, informeert de wethouder. ‘Op dit moment zijn exploitanten als fitnesszaken lastig te vinden. Maar wellicht kan het overschot aan leerlingen waar het Fioretticollege de komende acht jaar mee te maken heeft, tijdelijk ondergebracht worden in die aanbouw. Zodra dat surplus aan leerlingen afneemt, kun je deze aanbouw als commerciële ruimte gebruiken.’ De gemeente onderhandelt momenteel met het Fioretticollege over de verdeling van de extra kosten voor het gebruik van deze commerciële aanbouw. De verwachting is, dat het sportcomplex eind 2014 klaar zal zijn. De totale kosten bedragen volgens projectleider Fon ten Thij circa 21 miljoen euro.