Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2012

Inkooptegenvallers

HILLEGOM – Deelname aan de Noord-Hollandse inkooporganisatie Stichting RIJK blijkt een stuk minder geld op te leveren, dan veel gemeenteraadsleden dachten. Door de manier waarop het in het collegevoorstel geschreven stond, leek het erop dat de gemeente ieder jaar 5% zou besparen op de gemeentelijke inkoopuitgaven van 14 miljoen euro.

Dat is toch een mooi jaarlijks bedrag van 700.000 euro. Wethouder Ton van Rijnberk liet de raadsleden echter niet verder dromen en informeerde dat de realiteit een stuk minder rooskleurig was. Hij stelde dat de te behalen inkoopwinst slechts 1,5% per jaar zal zijn; een magere 215.000 euro. De politici waren niet blij. Zij pleitten voor en kregen een evaluatiemoment over drie jaar. ‘Dan kunnen we bekijken wat de resultaten zijn en ook de mogelijke samenwerking tussen de gemeenten in de Bollenstreek bij de overweging nemen’, aldus gemeenteraadslid Snuif (D66).