Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2012

Speldje voor ZAPpers

LISSE – Het loont om zwerfvuil op te rapen van de straat. Niet alleen ziet de omgeving er daardoor mooier uit, ook zorgt minder afval ervoor dat minder mensen hun vuil rücksichtslos op straat dumpen. Daarom waardeert de gemeente de zogeheten ZAPpers (ZwerfAfvalPakkers) enorm. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) deelde donderdag 13 december speldjes uit aan twee van hun: Harm de Groot en Joop Lengers.

Bijna alle raadsstoelen waren bezet, want veel familie en vrienden waren aanwezig om hun steun te tonen voor de activiteiten van Lengers en De Groot. Deze laatste ZAPper ruimt twee keer per week de parkeerplaats achter de Hoogvliet op en Lemmers houdt de buitenruimte rondom zijn flat schoon. ‘Het ziet er altijd spic en span uit’, zo geven de medeflatbewoners aan. Voor de twee mannen zelf zijn hun activiteiten de gewoonste zaak van de wereld, zo informeerden ze.

Van Zelst decoreerde de twee mannen dan ook met alle plezier en hij riep de inwoners op om ook ZAPper te worden. ‘Vele handen maken licht werk. We moeten met ons allen ervoor zorgen dat we het zwerfvuil aanpakken, zodat we in een prettige omgeving kunnen wonen.’ De wethouder gaf aan dat hij hoopte dat volgend jaar minimaal acht mensen een ZAP-speldje mogen ontvangen.

Hij blikte ook vooruit naar de komende winterperiode en adviseerde iedereen om actie te ondernemen, zodra het begint te sneeuwen. ‘Ik veeg mijn eigen straatje voor het huis altijd schoon, direct nadat het gesneeuwd heeft. Ik pak de bezem en wacht niet tot het vast gereden en vastgelopen is. Wijs voor dit soort werk niet naar de gemeente, want als je dat doet wijzen drie vingers naar jezelf.’