Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2013

Het Oog is afgerond

KAAG EN BRAASSEM – De bedrijven Corpora Fysiotherapie en Bike in Balance vestigen zich in een nieuw gebouw op Veenderveld 5. Het college van burgemeester en wethouders stemde er dinsdag 8 januari mee in om de grond te verkopen. Het nieuwe gebouw verschijnt tegenover de Rabobank.

Wethouder Jan uit den Boogaard (CDA) informeerde dat het gaat om een bedrag van 225.000 euro, kosten koper. Aan de andere kant zorgt de gemeente ervoor dat er in een gebied van 79m2 watercompensatie gerealiseerd moet worden. Die watercompensatie wordt elders in het Veneveld gerealiseerd, bijvoorbeeld door het verbreden van sloten. Meerdere locaties worden hiervoor bekeken; de compensatie moet binnen een half jaar afgerond zijn. Het nieuwe gebouw is naar verwachting eind dit jaar klaar; de architect heeft ervoor gezorgd dat een deel van het pand boven het belendende water hangt. Met de komst van dit nieuwe pand is het laatste stukje grondexploitatie van Het Oog afgerond.