Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2013

Kassenvervuiling aangepakt

KAAG EN BRAASSEM – In totaal drieënhalve hectare aan verspreid liggend glas (kassen) moet opgeruimd worden. Om dit te realiseren wordt gebiedsmakelaar Agrimaco ingehuurd voor een bedrag van 5.700 euro. Wethouder Jan uit den Boogaard informeerde dat deze kosten betaald worden door de provincie en dat de opdracht voor de gebiedsmakelaar is om ‘het verspreid liggende glas te inventariseren en vragers en aanbieders bij elkaar te brengen’.

Het opruimen van oude kassen, biedt mogelijkheden om daarvoor in de plaats woningen te bouwen. De regels zijn zelfs versoepeld; tegenwoordig hoeft veel minder glas gesaneerd te worden per nieuwe woning. De wethouder ziet ook voordelen voor de ondernemers zelf: ‘De plukjes kassen in het buitengebied zijn eigendom van enkele verspreid liggende bedrijfjes. Die floreren wellicht niet meer zo, dus deze ontwikkeling kan een kans voor hen zijn om te gaan saneren.’