Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2013

Nieuw tuincentrum mogelijk

KAAG EN BRAASSEM – Aan de Geestweg en Floraweg komen volop mogelijkheden om duurzame glastuinbouw uit te breiden. Ook worden nieuwe hoveniersbedrijven verwelkomd. Het ontwerpbestemmingsplan voor dit gebied is goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders. De inwoners mogen de komende tijd nog reageren op het plan.

Wethouder Jan uit den Boogaard (CDA) licht toe: ‘De hoofdbestemming van dit gebied blijft (duurzame) tuinbouw en ‘aan tuinbouw gerelateerde bedrijven’. Maar ook kunnen hier recreatieve faciliteiten als een pluktuin komen. De percelen mogen vergroot worden en sloten kunnen gedempt worden.’

Desgevraagd laat de wethouder weten dat er al interesse bestaat bij een tuincentrum om zich hier te gaan vestigen. ‘We zijn op de hoogte van een initiatief hiervoor. Het is inderdaad mogelijk om in dit gebied een tuincentrum (die wel een concurrent van Naktuinbouw is, JD) te realiseren. Bovendien staat de sector zelf hier ook positief tegenover. Bovendien voorkomen we met de komst van een nieuw tuincentrum zoveel mogelijk dat in dit gebied gewone woningen worden gebouwd.’

De komst van een multifunctioneel centrum aan het Hazenpad is nog lang niet zeker. De gemeente is in gesprek met de aanvragers en ook moet nog een agrarisch advies worden overwogen om te zien of zo’n centrum ook past in de omgeving.