Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2013

Nieuw woonruimteverdeelsysteem

HILLEGOM – Door de toevoeging van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Rijnwoude, is de verandering in het woonruimteverdeelsysteem noodzakelijk.

Daarom wordt een nieuw woonruimteverdeelsysteem wordt ingevoerd. Al maanden bakkeleien politici, woningcorporaties en huurdersbelangenverenigingen over de precieze details. De gemeenteraad bespreekt het huidige voorstel op donderdag 7 februari.

Volgens de ontwerp Huisvestingsverordening van Holland Rijnland krijgen de gemeenten de mogelijkheid om maximaal 30% lokaal maatwerk toe te passen; wat ook genoemd wordt als het ‘eigen inwoners eerst’ systeem. De mensen die zich het eerst hebben ingeschreven bij het woonruimteverdeelsysteem, maken de meeste kans op een woning.