Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2013

Nieuwe Vrienden van Poelmeer willen geld zien

OEGSTGEEST – De Nieuwe Vrienden van Poelmeer maken bezwaar tegen de opstelling van de coalitiepartijen dat een – kort – zwembadloos tijdperk acceptabel is. In een brief aan het college van burgemeester en wethouders en de politieke partijen valt de actiegroep uit over deze opstelling.

Woordvoerder Erik Rörsch stelt: ‘Wij vinden de opmerking dat ‘we best even zonder een zwembad kunnen’ niet realistisch. Er zijn meer dan 400 leszwemmers per week, vele mensen die voor hun gezondheid moeten zwemmen en onder andere ook nog de zwemclub, de trimclub en de aquajogging club. Al deze mensen kunnen feitelijk nergens anders terecht.’ Rörsch vervolgt: ‘Wat wel veel geld bespaart is het snel bouwen van een nieuw zwembad.’ Hij pleit voor ‘startgeld’ van meer dan 25.000 euro om een voorstel voor zo’n zwembad op te stellen. De woordvoerder besluit zijn brief enigszins cynisch: ‘We nemen aan dat de nieuwe wethouder binnenkort tijd heeft voor overleg.’