Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2013

Nieuwe wethouders geϊnstalleerd

OEGSTGEEST – De nieuwe wethouders Wendelien Tönjann, Johanna Haanstra en Jos Roeffen zijn vorige week officieel geïnstalleerd. Zij kregen het unanieme vertrouwen van de gemeenteraad. Zelfs de oppositiepartijen steunden de aanstelling van de drie. Het is nu aan dit drietal om Oegstgeest uit de financiële en bestuurlijke modder te helpen.

De drie wethouders vertegenwoordigen de partijen VVD, PrO en LO. Voorafgaand aan de stemming over de drie wethouders nam iedere fractievoorzitter het woord. Tim van Tongeren (PrO) liet weten: De afgelopen weken hebben we gebruikt om elkaars vertrouwen te winnen en een college te vormen dat gedragen wordt door LO, VVD en PrO. Hiermee bewijzen we Oegstgeest een dienst die de bevolking ook verdient.’ Michiel Teeuwen (VVD): ‘Na de moeizame verhoudingen het afgelopen jaar zag je dat we een breed draagvlak nodig hebben. Dat is nu bereikt.’ Simon Vogel (LO): Wij slaan zeker geen uitnodiging van de informateurs af. We schuiven aan bij de coalitie van PrO en VVD. Dat vinden we nodig om Oegstgeest met vereende kracht in de vaart te houden. We denken dat de wethouders als team goed kunnen functioneren.’

Zelfs de altijd zo kritische Rob Braun (TO) was vol lof: ‘De informateurs hebben op zo’n korte termijn zo’n goed resultaat bereikt om de zaken recht te trekken. Het kwartje is gevallen wat de feitelijke situatie voor Oegstgeest is. Ik ben blij dat LO zijn verantwoordelijkheid pakt; de vele problemen moeten opgelost worden. Het is een zware taak voor het college om hier haar weg in te vinden.’

Marien den Boer (CDA): ‘Op belangrijke punten waren we erg ontevreden over het vorige college. Te lang werd de helpende hand niet opgepakt. De tijd van coalitie versus oppositie en college versus raad is wat ons betreft afgelopen. Dat doet niemand en vooral het dorp niet goed.’ Eelke van den Ouweelen (Lokaal Oegstgeest): ‘De uitdagingen liggen in bedrijfsvoering, financiën en bestuurlijke samenwerking. Bij alle partijen stond de zelfstandigheid voorop, maar de toekomst van Oegstgeest is op dit moment in geding. De bestuurlijke samenwerking is een bittere pil; er wordt gekeken of samenvoeging mogelijk is. Het college moet kunnen incasseren, slecht nieuws verkopen en de tering naar de nering kunnen zetten. Het feit dat de concerncontroller na een jaar werkzaamheid al een andere functie heeft aanvaard, zie ik als een winstwaarschuwing.’ Na een korte schorsing werden de stemmen geteld en alle drie de wethouders werden unaniem gesteund om de gemeente Oegstgeest te komen helpen.