Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2013

Woningbouwcorporaties bieden mussendakpannen aan

TEYLINGEN – De drie wooncorporaties Stek, Vooruitgang en Warmunda pakken gezamenlijk een initiatief op om de huismussen te ondersteunen. Zij doen dit door het plaatsen van mussendakpannen en mussenvides.

Het initiatief voor het realiseren van mussendakpannen is oorspronkelijk ontstaan tijdens de zogeheten droombijeenkomsten van de Provincie Zuid-Holland. Een van de deelnemers opperde dit idee en als gevolg hiervan worden in het nieuwbouwproject Rijnegom in Zoeterwoude de mussendakpannen geplaatst.

Ook de groengroep van de Betrokken Voorhouters reageerde positief op het idee van de Voorhouter. Daarom pakte Inger Lansen dit initiatief op en zij trad in contact met de woningbouwverenigingen. Die organisaties reageerden direct enthousiast en starten met een proefproject, waarbij huurders zich kunnen aanmelden voor het plaatsen van een dakpan of vide. Ze hoeven dan maar een heel klein bedrag te betalen, terwijl de rest van de aankoopkosten gefinancierd wordt door de gemeente Teylingen.