Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Bestuurders willen macht overnemen

STREEK – Tijdens de bestuurlijke conferentie op donderdag 14 februari praten de gemeenteraadsleden over een intensievere samenwerking.

De politici van de vijf Bollendorpen (Bollenvijf) moeten overeenstemming zien te vinden hoe ze dit willen bereiken. Maar het ziet er naar uit, dat dit al voor hen beslist is. De stuurgroep, die deze bijeenkomst heeft voorbereid, heeft een ‘position paper’ opgesteld. Uit dat document blijkt, dat samenwerking gezocht moet worden op vijf onderwerpen: openbare orde & veiligheid, sociaal domein, economische zaken, ruimtelijke ordening en infrastructuur. Op deze gebieden moeten de Bollenvijf de komende vijftien jaar intensief gaan samenwerken en de stuurgroep is bereid om dit proces in de hand te houden.

Als de politici met dat voorstel akkoord gaan, besluiten ze om een groot deel van hun zeggenschap over te dragen aan een klein groepje bestuurders. Het einddoel van deze stuurgroep lijkt een complete gemeentelijke fusie. Onlangs heeft stuurgroeplid en burgemeester Marjan van Kampen (Teylingen) zich uitgesproken voor een fusie van Teylingen met omliggende dorpen.