Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Bostelaar gaat voor goud

LISSE – Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) houdt er na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar mee op. En de strijd om haar opvolging is nu al uitgebarsten. Gemeenteraadslid André Bostelaar maakte zijn ambities vrijdag 8 februari bekend tijdens het bezoek van Hans Démoed, CDA-fractievoorzitter voor Provinciale Staten.

In Démoed’s kielzog kwam een delegatie van Statenleden en ze bezochten Gebroeders Alkemade BV (Rooversbroekdijk 121, Lisse), de PPO (Professor van Slogterenweg 2, Lisse) en de Maregroep NV (Nijverheidsweg 2, Voorhout). Na het bezoeken van onder meer de ‘kraamkamer’ van Alkemade zaten veertig politici en politiek betrokken inwoners bij elkaar te genieten van koffie met cake.

Vermeulen is met vakantie in Egypte en Bostelaar heette de gasten welkom. En hij had de aandacht direct te pakken: ‘In 2014 ben ik fractievoorzitter van de partij, als het aan mij ligt. Ik hoop dat het bestuur van het CDA hier ook zo over denkt, want anders weten jullie niet wat jullie missen.’ Of Bostelaar daadwerkelijk de door hem gewenste functie kan bekleden, is echter nog niet zeker. Hij kreeg (nog) geen verbale steunbetuigingen van de aanwezigen. Aan de andere kant is Bostelaar vanaf 2014 wel het langst zittende CDA-gemeenteraadslid, aangezien ook Jaap Schuijt te kennen heeft gegeven volgend jaar niet meer verder te willen in de politiek.