Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Kosten Rooversbroekdijk ter discussie

LISSE – De herinrichting van de Rooversbroekdijk gaat maar liefst 220.000 euro kosten en dat leidde tot kritiek tijdens de vergadering van het presidium op maandag 4 februari. Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) stelde dit onderwerp aan de orde.

Hij liet weten: ‘Het is een vrij ingrijpende herinrichting, die toch 220.000 euro gaat kosten. Foutje, bedankt! Laat wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) een presentatie geven en vertellen waarom die weg zo ingrijpend moet worden aangepakt, tegen zulke hoge kosten. Ook wil ik dat de commissieleden met de wethouder van gedachten wisselen over de functie van de weg.’ Met die laatste zin doelde Verburg op de vraag of het bewuste deel van de Rooversbroekdijk moet worden betiteld als doorgaande weg of een gebiedsontsluitende weg. Op de ene soort weg kunnen namelijk verschillende verkeersmaatregelen genomen worden dan op het andere type weg.