Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

‘We brengen whisky terug in Leiden’

De Druiventuin organiseert Whiskyfestival
Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, 2311 CS Leiden
Wie nog nooit een glaasje whisky heeft genoten, weet niet wat echt genieten is. En daarom is het zo mooi dat op zaterdag 20 april het grootste whiskyfestival van de regio georganiseerd wordt. De bezoekers krijgen eerstehands informatie van de fine fleur van de whiskyproducenten en –distributeurs en kunnen kiezen uit maar liefst 500 verschillende whisky’s. En er is voor elk wat wils: van de absolute beginner tot de ware whiskykenner.
De Druiventuin is een authentiek familiebedrijf, waar twee generaties al jaren met elkaar samenwerken. Vakmanschap staat bij dit bedrijf voorop en zo ontstond ook het idee voor het Whiskyfestival. ‘We brengen whisky terug in Leiden, want whisky drink je niet; je geniet het.’ Vorig jaar was de eerste, kleinschalige, editie van het whiskyfestival en dat was een doorslaand succes. Daarom vindt het evenement dit keer plaats in de Stadsgehoorzaal.
Wie eindelijk eens goed wil genieten van de betere whisky, bestelt een kaartje van 30 euro voor de middag- of avondsessie (all-in). Bij binnenkomst ontvangen de gasten een glas en kunnen ze de circa twintig standhouders bezoeken. Daar kan gratis geproefd worden uit maar liefst 150 verschillende whisky’s. Jack Lolkes de Beer informeert: ‘Het festival is voor een heel breed publiek. Voor de beginners hebben we de single malt. De gevorderden brengen we in contact met de importeurs van de onafhankelijke botteling en de ware whiskykenners kunnen genieten van bottelingen die al twintig jaar niet meer op de markt zijn.’
Het whiskyfestival wordt gegarandeerd een doorslaand succes: ‘We gaan hier iets bijzonders neerzetten. Wij willen namelijk de mensen gelukkig maken met mooie whiskysmaken en tegelijkertijd doen we Leiden een festival cadeau.’ De middagsessie is tussen 13:00 uur en 16:30 uur. De avondsessie duurt van 19:00 uur tot 22:30 uur. Voor meer informatie en het bestellen van kaartjes: www.whiskysite.nl of bezoek de winkel: Rosmolen 32 te Leiden.