Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

CJG niet in staat om spin in het web te zijn

KAAG EN BRAASSEM – ‘Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er niet voldoende op voorbereid om bij de zorg voor de jeugd te gaan fungeren als spin in het web met allerlei andere organisaties’. Deze verontrustende mededeling deed wethouder Floris Schoonderwoerd, naar aanleiding van een vraag van commissielid Dick Nagtegaal (CDA).

Schoonderwoerd: ‘Op dit moment heeft het CJG hebben een volstrekt andere rol. Het is nu een consultatiebureau, waarbij schoolarts en maatschappelijk werk met elkaar samenwerken. De taken die straks op hen afkomen zijn onvergelijkbaar, maar de infrastructuur die er nu staat, loopt goed. We hebben er vertrouwen in dat de samenwerking in de regio kan worden uitgebouwd, maar daarvoor is nog veel werk te doen. We gaan gebruik maken van regionale infrastructuur, waarbij linkjes komen met andere CJG’s. Een jeugdgevangenis zul je bijvoorbeeld niet alleen, maar samen moeten opzetten.’