Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Geen vrije inloop meer bij gemeentewinkel

LISSE – Vanaf woensdag 1 mei is het niet meer mogelijk om zonder afspraak geholpen te worden bij de gemeentewinkel. Deze maatregel maakte wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) bekend op dinsdag 5 maart. Het besluit moet zorgen voor een verhoogde productiviteit van de ambtenaren en een betere dienstverlening voor de inwoners.

Tot nu toe konden de inwoners naar de gemeentewinkel komen op momenten wanneer zij het  wilden. Een spontane ingeving of vraag waarop een antwoord moest komen, kon direct gevolgd worden door een bezoekje aan de gemeentewinkel. Maar vanaf 1 mei moet dus eerst een afspraak gemaakt worden, om op een latere datum de daadwerkelijke gang naar de gemeentewinkel te maken.

De wethouder ziet veel voordelen van deze nieuwe vorm van dienstverlening: We kunnen onze capaciteiten aan onze kant van de balie meer focussen op degene met wie we een afspraak  hebben. Klanten die onvoorspelbaar  binnen komen, kunnen we beter managen.’ Wethouder Adri de Roon (D66) voegde hier aan toe: ‘Het is niet dat we besparen, maar we kunnen ons personeel doelmatig inzetten. Met dezelfde mensen kunnen we meer doen, want je kunt personeel handiger inzetten tijdens de piek- en daluren.’

De openingstijden van de gemeentewinkel worden iets uitgebreid. Van maandag tot en met woensdag kunnen mensen er (op afspraak!) tussen 09:00 uur en 17:00 uur terecht. Iedere donderdag is de gemeentewinkel open tussen 09:00 uur en 20:00 uur en op de vrijdag kunnen mensen langskomen tussen 09:00 uur en 12:30 uur. Het Lokaal Loket Lisse blijft iedere dag tussen 09:00 uur en 12:00 uur een vrije inloop houden.

Van Zelst: ‘We zullen de eerste tijd best wat kritiek krijgen van mensen die vrijgenomen hebben van hun werk en hier voor een gesloten deur komen. We verwachten wel dat mensen hier en daar hun neus stoten. Maar bij de kapper werkt het binnenkomen op afspraak ook goed. De inwoners staan niet twaalf keer per jaar in het gemeentehuis. Het moet wel  goed tussen de oren gaan zitten dat het alleen mogelijk zal zijn om op afspraak bij de gemeentewinkel geholpen te worden. Voordeel voor de inwoners is, dat ze minder lang hoeven te wachten. De afspraak is namelijk gemaakt.’