Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Groot gevaar voor inbraken

LISSE / HILLEGOM / NOORDWIJKERHOUT – De inwoners lopen een veel grotere kans om slachtoffer te worden van een woninginbraak dan in de buurgemeenten Noordwijk, Teylingen en Katwijk. Een Katwijker maakt zelfs twee keer minder kans op een woninginbraak dan iemand die in het noorden van de Bollenstreek woont. Het mobiel banditisme (inbrekers die de dorpen langs de snelwegen afstropen is hiervan de voornaamste oorzaak.

De districtschef van politie Jos Tonino kon dan ook weinig goed nieuws brengen. Het aantal woninginbraken steeg in een jaar tijd van 169 naar 235; een stijging van bijna 40%. Dat betekent, dat van elke circa honderd woningen er het afgelopen jaar bij één woning is ingebroken. Een groot deel van de inbraken vindt in de ‘donkere maanden’ (december en januari) plaats. Tonino wijst de inwoners er daarom ook op om nooit het huis onverlicht te laten, als het verlaten is. Ook de meest recente cijfers zijn verontrustend. In januari werd in Lisse bij 9 huizen ingebroken; een stijging van 80%. In Hillegom steeg het aantal woninginbraken met ruim 44% en in Noordwijkerhout verviervoudigde het aantal woninginbraken! Tonino wijst uit: ‘In januari is het aantal woninginbraken in dit district bijna verdubbeld van 47 naar 72. Hierdoor is het inbraakrisico hoger dan vorig jaar.