Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Matig succes stimulering ondernemers

LISSE – De gemeente blijft startende ondernemers ondersteunen met een starterstraject en een coachpool. Dit project van de Kamer van Koophandel is opgezet om mensen zonder baan te onttrekken uit de uitkeringssituatie. De gemeente draagt in totaal 8.420 euro bij.

Het starterstraject heeft in Lisse tot nu toe drie succesverhalen opgeleverd en voor de coachpool waren er 16 deelnemers. Hiervan hebben vijf mensen een geregistreerd bedrijf. Wethouder Bas Brekelmans (VVD): ‘Ook al zijn het kleine aantallen, we willen de startende ondernemingen bevorderen. De deelnemers moeten zelf ook geld bijleggen, namelijk 100 euro voor adviesgesprekken. Vanuit het traject komt daar 350 euro bij. De deelnemers moeten de Nederlandse taal beheersen en een positief advies van de bedrijfscoach krijgen.’