Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Motieregen over Rooversbroekdijk

LISSE – De Rooversbroekdijk blijft een 30-km zone. Een motie om hier een traject van te maken waar de weggebruikers 50 km per uur mogen, haalde het niet tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 februari.

De VVD en CDA dienden de motie om de snelheid op deze ‘gebiedsontsluitende weg’ te verhogen. Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) liet weten: ‘Diverse adviesorganen geven aan dat dit stuk weg lastig is in te delen. Ga niet opnieuw de fout in met een herinrichtingsplan. Na uitvoering is de verkeersveiligheid absoluut niet gegarandeerd, terwijl dat wel de bedoeling is. Voor 2011 waren er geen verkeerstechnische problemen of ongevallen. Er werd te hard gereden, maar dat stond de situatie ook toe.’

De PvdA en D66 dienden echter een motie in, om de snelheid op de Rooversbroekdijk na de herinrichting op 30 km te houden. ‘De inrichting moet voldoen aan dit verblijfsgebied’, zo liet fractievoorzitter Cees Verburg (D66) weten. Deze motie kreeg al gauw steun van de SGP/ChristenUnie. Nieuw Lisse steunde geen van beide moties en hierdoor dreigde de situatie te ontstaan dat allebei de moties gesteund zouden worden door een minderheid van de raad. Na een schorsing stemden VVD en CDA alsnog in met de motie van PvdA en D66. Nieuw Lisse bleef tegen.