Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Oplossing gezocht voor cultureel centrum

NIEUWE WETERING – Het college van burgemeester en wethouders is druk op zoek naar een oplossing voor het cultureel centrum. Wethouder Floris Schoonderwoerd liet dit weten aan commissielid Harry van Schooten (Samen voor Kaag en Braassem), maar stelde wel dat de gemeente er geen geld bij gaat leggen.
Schoonderwoerd: ‘De vertegenwoordigers van het cultureel centrum hebben aan de gemeenteraad gevraagd om 200.000 euro extra te financieren en de gemeenteraad heeft ervoor gekozen om andere oplossingen te kiezen. We voeren gesprekken over het financiele tekort, over watercompensatie en een put voor de brandweer, om te kunnen voldoen aan alle veiligheidseisen. Het financiele vraagstuk wordt op een andere manier opgelost: de gemeente wordt geen geld gevraagd. Voor de put wordt extra tijd genomen om die te maken en wat betreft de watercompensatie willen we een en ander met elkaar in verbinding brengen.’