Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Sociale huurders lopen naakt buiten

RIJPWETERING – ‘Sociale huurders zijn dronken en lopen naakt buiten.’ De inspreekster Jacqueline D. was tijdens de vergadering van de commissie over bestemmingsplannen niet te spreken over een nieuw bouwplan.

Op het bestemmingsplan Peuterhof moeten 38 nieuwe appartementen komen, verdeeld over zes bouwblokken met maximaal drie bouwlagen. De inspreekster was niet te spreken over deze plannen, ondanks dat een gepland torentje op hun verzoek al naar een andere plek op de bouwtekening verplaatst was. Onze privacy wordt geschonden en het uitzicht van 65 meter wordt teruggedrongen naar 23 meter. We willen de huidige situatie zo houden.’

De dame vond het ook onverteerbaar dat ze uitzicht kreeg op sociale huurwoningen: ‘De mensen die daar in komen wonen, maken wat meer geluid. We hebben ervaring met mensen die achter ons wonen in sociale woningen, die ook veel meer geluid maken. Mensen zijn dronken en lopen naakt buiten. We zijn bezig met een opvoedkundige taak.’ Commissielid Piet van Veen (PvdA) voelde zich geroepen hierop te reageren: Ik heb al meer dan 40 jaar in een sociale woning gewoond en nog nooit naakt buiten gelopen!’

Wethouder Antoon Kea informeerde dat hij de bouwplannen steunde. Zodra het bestemmingsplan van kracht wordt, wordt ook de bouwvergunning van kracht. De bezwaarfase ligt nu voor iedereen open, maar dit is een enorm goede invulling van deze plek. Natuurlijk moeten mensen er eventjes aan wennen. Voor het dorp zelf is het een enorme aanwinst om met name dit soort woningen erbij te krijgen.’ Geen enkele politicus maakte bezwaar tegen deze woorden.