Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Twijfels over arbeidsinspectie

KAAG EN BRAASSEM – De arbeidsinspectie heeft bevolen dat het werk op de Floraweg stilgelegd moet worden. Onderzocht wordt, of op deze locatie asbest en bestrijdingsmiddelen zitten. Het duurt minimaal tot en met woensdag 6 maart, voordat de werkzaamheden eventueel hervat kunnen worden. Daarom duurt de overlast voor het fiets- en autoverkeer veel langer dan verwacht.

Wethouder Ton van Velzen verwacht niet dat er asbest wordt aangetroffen. ‘Een bureau heeft dit indertijd onderzocht en er is toen geen asbest aangetroffen. We denken dat we de werkzaamheden binnenkort weer kunnen beginnen. Maar als er asbest wordt aangetroffen, zullen de kosten zeker oplopen en dat kan niet binnen het (door de gemeenteraad goedgekeurde, JD) krediet plaats vinden. Het CDA vond het stilleggen van het werk nutteloos. Het zou ‘onmogelijk’ zijn dat er asbest wordt aangetroffen. De partij vroeg zich af of de extra kosten van het werkuitstel worden verhaald op de arbeidsinspectie.