Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2013

Vergunning voor extra vuurwerkopslag

OEGSTGEEST – ‘Voor Langevoort 15 wordt een vergunning aangevraagd voor de uitbreiding van de vuurwerkopslag. Welk beleid hanteert de gemeente met de opslag van vuurwerk, met name in het bewoonde gedeelte?’ Deze prangende vraag stelde fractievoorzitter Rob Braun (Transparant Oegstgeest) tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Burgemeester Timmers reageerde: ‘Alle gemeenten hebben sinds ‘Enschede’ enorm strenge maatregelen genomen met betrekking tot de opslag van vuurwerk. We hebben heel strenge richtlijnen waaraan je moet voldoen voor de opslag. De aanvrager heeft een opslag die volledig voldoet aan de eisen. Onder die flat is een speciaal ingerichte kelder. De omgevingsdienst geeft daar een vergunning voor en controleert dat regelmatig tegen de tijd dat ook vuurwerk verkocht gaat worden.’