Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Weinig discriminatie

KAAG EN BRAASSEM – Waar het gaat om het aantal gevallen van discriminatie valt het alleszins mee in deze gemeente. Tot deze conclusie kwam wethouder Ton van Velzen op donderdag 28 februari. Uit onderzoek van het Bureau Discriminatiezaken blijkt, dat er vorig jaar sprake was van vijf klachten over discriminatie. En van die gevallen woonde er maar één in deze gemeente; de rest kwam van buiten.

De klachten gaan onder meer over leeftijdsdiscriminatie. Van Velzen stelde tevreden: ‘We hebben 26.000 inwoners en dan maar vijf klachten, waarvan één uit je eigen gemeente. Op dit moment zijn er heel veel werkzoekenden en ook jeugdige; werkgevers kiezen eerder voor iemand die jong is, dan iemand van boven de 50 jaar. Problemen met werk krijgen begint als je 50 bent, dat is gewoon een feit.’