Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

WOB aanvraag goedgekeurd

KAAG EN BRAASSEM – Een juridisch conflict over een insteekhaventje aan de Westerdijk 34 (Leimuiden) heeft ook gevolgen voor het gemeentebestuur. Door een van de strijdende partijen is een WOB-aanvraag (Wet Openbaarheid Bestuur) ingediend. Het college van burgemeester en wethouders heeft toegezegd dat alle correspondentie over deze insteekhaven overhandigd worden.

Wethouder Ton van Velzen informeerde donderdag 28 februari: ‘We hebben hier met het college wel stevig over gepraat. Maar alle stukken die wij hebben, overhandigen wij. Deze partijen zijn het voor de rechter aan het uitvechten en dat moeten ze daar maar doen. ‘ Over de zaak zelf: ‘Het gaat om een damwand die er net iets anders is ingeslagen. Het zijn twee buren die het niet met elkaar eens zijn. Ze willen hun gelijk halen en dan kan je tot aan de rechtbank doorgaan.’