Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2013

‘Tegen het referendum’

NOORDWIJK – ‘Het referendum is flauwe kul en kost een hoop geld. Alleen een aantal villa-eigenaren in de Zuid willen voor zichzelf een uitzonderingspositie creëren.’ Gemeenteraadslid Andries de Boer (CDA) stelt zich vierkant op tegen het referendum, dat in juni plaats zou moeten vinden.
Hij vervolgt: ‘Het kost alleen maar geld: het gaat alleen over de Zuidduinen en niet over Hotels van Oranje. Daar heeft de rest van Noordwijk geen boodschap aan, maar dat referendum kost wel 60.000 euro. Ik ben sowieso tegen het referendum. Je zou het alleen maar moeten houden in heel exceptionele situaties, zoals een fusie van de gemeente. En dan zou het referendum alleen geldig moeten zijn met een opkomst van minimaal 60%. Maar ook op dat moment is het referendum nog steeds raadgevend en niet bindend.’