Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2013

Drijvende recreatiewoningen

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders stemt in met het ombouwen van een bedrijfsloods in recreatieappartementen. Dit maakte wethouder Jan Uit den Boogaard vrijdag 10 mei bekend.

De jachthaven lijkt economisch niet meer zo rendabel te zijn als voorheen en daarom is het verzoek binnengekomen om nieuwe recreatieappartementen te bouwen. Het college wil hier aan meewerken. Uit den Boogaard: ‘Het gaat hier om een recreatieve ontwikkeling. De jachthaven blijft grotendeels te behouden. Maar in de nog onafgebouwde loods komen vijf grondgeboden recreatieappartementen. In de jachthaven zelf worden vier drijvende recreatiewoningen gerealiseerd. Het is milieutechnisch haalbaar. De huidige showroom komt te vervallen en de bedrijfsloods moet afgebouwd worden voor de vijf recreatieappartementen.’ Ondanks dat dit bouwproject buiten de rode contouren valt, heeft de provincie volgens de wethouder aangekondigd geen bezwaar te hebben.