Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2013

Terrastijd bij Elleni

LEIDEN – Elleni is een sfeervolle en gezellige lunchroom op het Bevrijdingsplein in Leiden Met heerlijke panini's van huisgemaakt brood, soepen en salades; allemaal bereid uit verse ingrediënten. Maar veel minder bekend is, dat Elleni nu ook de heerlijkste frituurgerechten serveert.

Steeds meer mensen ontdekken het best bewaarde lunchroomgeheim van Leiden. Voor, tijdens of na het winkelen genieten veel shoppers van de heerlijk natuurlijke producten van Elleni. Beroemd zijn de panini’s en de lekkere frisse en gezonde smoothies. En sinds kort komen ook de frituurliefhebbers aan hun trekken. Of het nu gaat om een portie bitterballen, een portie kaassoufflés of Van Dobben kroketten. De frituurgerechten worden geserveerd met sauzen als mayonaise, ketchup, curry en chilisaus.

Ook de panini’s zijn enorm populair. De gasten kunnen genieten van de speciale huisgemaakte panini’s met onder andere gerookte zalm, warme beenham of carpaccio. Heerlijk is ook de Elleni Special, met rucola, gerookte kip, pesto, mayonaise en taugé. De ‘Panini voor de maand juni’ is de Reijpenaer: met extra gerijpte kaas, sla, komkommer, tomaat, mosterd en mayonaise. Deze kan ook warm geserveerd worden.

Eindelijk kunnen we weer genieten van het warme zomerse weer. En waar kan dat beter dan op het enige terras dat op het Bevrijdingsplein aanwezig is? Met elf tafels en 44 zitplaatsen zullen velen genieten van de lunch, frituur of high tea. Probeer dan ook eens een verse smoothie; Elleni heeft vijf verschillende smaken, die in een flink glas van 0,4 deciliter geserveerd wordt: aardbei & mango, framboos & mango, aardbei & banaan, ananas & mango en framboos & bramen. Liever een andere frisse drank? Probeer dan de ijskoffie of het Liefmans Fruitbier; lekker verfrissend met ijsklontjes en slechts 4,2% alcohol.

Ook voor de kinderen is het elke dag mogelijk om bij Elleni in de watten gelegd te worden. Na reservering organiseren de medewerkers van Elleni een vrolijke kindermiddag; de jeugd krijgt dan vier toppings waarmee ze hun eigen pannenkoek of cake mee kunnen versieren. Dat wordt gecombineerd met een glas limonade en een kleurplaat, waar ze een prijs mee kunnen winnen.’

Ook de High Tea is populair; dat kan uiteraard iedere dag, maar elke zondag is er een speciale High Tea. Tussen 12:00 uur en 17:00 uur krijgen twee personen voor slechts 25 euro een High Tea vol met zoetigheden, chocoladefondue met vers fruit, diverse belegde panini’s en onbeperkt thee. Vanwege de enorme populariteit is het beter om hiervoor te reserveren.