Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2013

Bestemmingsplan buitengebied aangenomen

KAAG EN BRAASSEM – De gemeenteraad ging maandag 17 juni akkoord met het bestemmingsplan Buitengebied Kaag en Braassem West. Maar voordat dit bereikt werd, werd er heel wat gediscussieerd en vloog het ene na het andere amendement over de politieke tafel.

Heikel punt waren de twee ligplaatsen in de Hoornpolder, die al sinds 1963 in gebruik zijn. Oorspronkelijk waren ze niet opgenomen in het bestemmingsplan. In eerste instantie wilden CDA en VVD een amendement indienen om deze toch toe te staan. Maar de PvdA wees hen erop dat een rechter nog uitspraak moet doen over de legitimiteit van deze ligplaatsen. Hierop besloten de partijen dit amendement in te trekken.

Wel was de raad unaniem akkoord, dat er recreatiewoningen komen van circa 50 m2 aan de Hofdijklaan 53. ‘Het is belangrijk dat er ook recreatiemogelijkheden zijn voor mensen met een smallere beurs’, zo stelde het CDA. Ook mogen er enkele chalets komen in de Kleipoel (Rijpwetering0. Een agrarisch bedrijf mag in de Veenderpolder alsnog een veldschuur herbouwen, als hij dat wil, zo oordeelde de politiek. Ook mag een aannemersbedrijf in Oud Ade haar capaciteit uitbreiden van een meerderheid van de politieke partijen. Het gaat om een uitbreiding die 10% is van het huidge totale oppervlak van 6.705 m2. CDA, VVD en PvdA waren voor en Samen voor Kaag en Braassem was bij dit laatste amendement tegen. Raadslid Jan van der Geest onthield zich van stemming, om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden.