Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2013

Fusie De Kiem en De Meerpaal

NIEUWE WETERING / ROELOFARENDSVEEN – De basisscholen De Kiem en De Meerpaal gaan op 1 augustus fuseren. Het aantal leerlingen van De Meerpaal is de laatste jaren gedaald tot zestig en bij de start van het volgende schooljaar zou dat nog ongeveer 50 zijn. Over drie jaar beschikt de school naar verwachting nog maar over 24 leerlingen.

Het college van bestuur van de Stichting Samenwerkende Basisscholen Alkemade (SSBA) heeft daarom besloten tot deze fusie. In eerste instantie zou die fusie pas in 2014 ingaan, maar die mededeling leidde ertoe dat het leerlingenaantal voor het schooljaar 2013 – 2014 kelderde naar slechts 15 leerlingen. Daarom is alsnog besloten om de fusiedatum een jaar te vervroegen. Er zal voor de leerlingen van De Meerpaal voldoende zorg en aandacht zijn m.b.t. de overgangsfase en de gewenning naar een andere schoolcultuur en schoolorganisatie. Wethouder Jan Uit den Boogaard liet donderdag 13 juni weten dat het college van burgemeester en wethouders dit voorstel steunt. Het gebouw van De Meerpaal komt nu leeg te staan en de gemeente moet nog bedenken wat er met dit pand gaat gebeuren.